logoekEParlamenteuropedirect-network
   
 

ЕВРОПА ДИРЕКТНО БУРГАС

anketa

b-zlatev-rech

Публикациии на
"Европа директно-Бургас"

 

Broshura BG10xEU 1

 

broshure

 

publ broshure

 

publ broshure2016

 

Broshura inverstEU new

Дейности на Европа Директно Бургас

Девети май в Бургас - 2018

10.05.2018 1На 08. 05. 2018 година Екипа на Европа Директно Бургас организира ученическо състезание на тема „Познавам ли Европа“ с ученици от шестите класове на у-ще „Любен Каравелов“ – Бургас. Състезаваха се три отбора от по пет участника съответно от VIа, VIб и VIв клас. Състезателите имаха възможност да изпробват своите знания в няколко игри – „Кой иска да стане европеец“, „Европейска викторина“ и „Познай от коя държава съм“. Въпросите ни най-малко не затрудниха младите европейци. Те показаха завиден ентусиазъм и знания, които им помогнаха да се справят и да дадат максимума верни отговори. Оказа се , че децата имат задълбочени познания по теми свързани с Европа и ЕС, познават историята на създаването на Съюза, правата на европейските граждани, възможностите за обучение и развитие.

Прочети още...

Девети май 2018 в ОУ „Любен Каравелов“

09.05.2018 LK 1По случай Деня на Европа, на девети май, Европейски информационен център „Европа директно – Бургас“ организира информационен щанд в ОУ „Любен Каравелов“. Това събитие бе естествено продължение на проведените в училището конкурси и даде възможност на повече ученици да се запознаят с идеята за Европа, да усетят духа на Европейския съюз и да получат информационни материали, съобразени с тяхната възраст.

Прочети още...

Младежки форум “EuropeОfYouth – предимството да бъдеш информиран“

09.05.2018 FLORA 1Екипът на Европейски информационен център „Европа директно – Бургас“ взе участие в проведения на 9-ти май Младежки форум по проект “#EuropeОfYouth – предимството да бъдеш информиран“ в Експозиционен център „Флора“ – Бургс.

В събитието взеха участие членове на младежки организации и клубове, обединени около Идеята за Европа. Това бяха доброволци от инициативата „Бургас харесва младите“, Клуб „Дебати“, клуб „Посланици на ЕС“ към АЕГ „Гео Милев“, гр. Бургас, фанфарен оркестър към Търговска гимназия, гр. Бургас, чуждестранни доброволци към фондация „Астика“ и фондация „Делфи“ и др. Форумът бе открит от кмета на гр. Бургас г-н Димитър Николов, който поздрави участниците и пожела ползотворна работа.

Прочети още...

Направи добро - посади дърво

09.05.2018 MR 1По повод Деня на Европа – Девети Май Екипът на „Европа Директно“ Бургас участва в съвместна инициатива с Народно читалище „Паисий Хилендарски 1928” - Меден рудник, Бургас на открито под мотото „Направи добро - посади дърво“. Заедно с младите европейци от Трети А и Б класове при ОУ Найден Геров засадихме дръвчета Гинко билоба, подарени от Центъра за административно управление „Възраждане” и лично от неговата директорка г-жа Магдалена Манолова. В парка до бл. 128 в комплекса посадихме и повече от 100 коренчета пролетни цветя. Децата получиха книжки с интересни истории и други информационни материали, предоставени от ЕИЦ Европа Директно.

Прочети още...

Видеодискусия на тема: „Планът за инвестиции, растеж и заетост на ЕК и неговите финансови инструменти – възможност за привличане на млади хора в реалния бизнес“

26.04.2018 video 0На 26. 04. Бе проведена планираха от Европейските информационни центрове Благоевград и Бургас видеоконферентна дискусия на тема : „Планът за инвестиции, растеж и заетост на ЕК и неговите финансови инструменти – възможност за привличане на млади хора в реалния бизнес“. На поканата се отзоваха множество млади хора, на които предстои професионална реализация или имат идеи за собствен бизнес.
Основна цел на събитието беше те да бъдат запознати с финансовите инструменти, с които Европейският съюз подкрепя бизнеса при осигуряването на инрестиции, растеж и заетост. Естествено в основата на презентацията бе „планът Юнкер“, и механизмите, чрез които ЕС стимулира банковите институции и фирмите да инвестират в реалната икономика.

Прочети още...

EuropeanFlag Проектът „Европа Директно“ Бургас се финансира от Европейския съюз и Бургаска търговско промишлена палата.
Европейският информационен център "Европа Директно - Бургас е организатор на публични събития, снимки от които могат да бъдат публикувани в интернет и в писмени публикации. Мненията, изразени в настоящия сайт са авторски не отразяват задължително официалните становища на Европейските институции.
logo bstpp1