logoekEParlamenteuropedirect-network
   
 

ЕВРОПА ДИРЕКТНО БУРГАС

anketa

b-zlatev-rechПубликация на "Европа директно - Бургас" 2015 г.

 

Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му?

Дейности на Европа Директно Бургас

Традиционна среща на ЕВРОПА ДИРЕКТНО БУРГАС с представители на медиите в региона

15.12.22 1На 15. 12. 2022 г. в конферентната зала на центъра се състоя традиционната среща с регионалните медии. Бяха поканени и представители на национални медии в региона.

Основна цел на срещата беше запознаването на медиите с програмата на центъра за 2023 г. и инициирането на дискусия по теми, касаещи отражението на европейските политики върху Бургаски регион.

Екипът на центъра представи комуникационните приоритети на Европейската комисия за 2023 г. и предизвикателствата пред Съюза, които възникват в динамичната геополитическа обстановка.

Прочети още...

Семинар – дискусия на тема „Гражданското образование в българските училища“

22.11.22 1На 22. 11. 2022 г. в залата на ЕВРОПА ДИРЕКТНО Бургас бе организирана среща с участие на специалисти в сферата на образованието – директори, учители, педагогически съветници, социални педагози и социални работници. Динамичната съвременност изправя българското училищно образование пред предизвикателства, които не могат да бъдат успешно посрещнати без качествено гражданско образование. Успешното му реализиране се основава на подходяща училищна среда и училищна култура, в която се насърчава активното участие. Превръщането на учениците в бъдещи активни граждани, запознати със своите права, свободи, отговорности и задължения като граждани на България и Европа е несъмнено една от най-отговорните задачи на българския учител. Тези въпроси бяха застъпени в лекцията на г-жа Весела Христова – специалист в областта на гражданското образование.

Прочети още...

Членовете на ЕП гласуваха за включване на енергийна мярка в националните планове за възстановяване

21.11.22 1 2Механизмът за възстановяване и устойчивост като ефективен инструмент за осигуряване на сигурна и екологична енергия

  • Подкрепа за уязвими домакинства, МСП и микропредприятия
  • Новите правила ще обхващат мерки, започващи от 1 февруари 2022 г. нататък

Членовете на ЕП постигнаха съгласие за включването на мерките на REPowerEU в националните планове за възстановяване, за да се подкрепи независимостта от руските изкопаеми горива  и да се ускори екологичният преход.

Прочети още...

Цели и очаквано въздействие от изпълнението на Плана за възстановяване и устойчивост

(Общо събитие на центровете ЕВРОПА ДИРЕКТНО в България)

 

17.11.22 1При много голям интерес на 17 ноември 2022 г. в залата на Индустриален и логистичен парк Бургас ЕВРОПА ДИРЕКТНО Бургас при Бургаската търговско-промишлена палата бяха домакини на общо събитие на центровете ЕВРОПА ДИРЕКТНО в България, посветено на предстоящите процедури от Плана за възстановяване и устойчивост на България, предназначени за бизнеса и гражданите.

Срещата се проведе в хибриден формат. Участниците можеха да бъдат на живо във всеки един от центровете в България, да се включат онлайн, както и да проследят срещата във фейсбук страниците на всички центрове в България. По този начин събитието достигна до повече от 1500 човека в страната.

Прочети още...

Покана за събитие на ЕВРОПА ДИРЕКТНО - Бургас

NPVU 1Здравейте приятели,

Центровете ЕВРОПА ДИРЕКТНО в България планират провеждането на съвместно хибридно информационно събитие за представяне на Плана за възстановяване и устойчивост и предстоящите за отваряне мерки за бизнеса и гражданите.

Мероприятието ще се проведе паралелно във всички 13 града, където ЕВРОПА ДИРЕКТНО има центрове. Нашите лектори ще Ви запознаят с всичко предстоящо по НПВУ и ще имате възможност да зададте своите въпроси към тях, както и да чуете мнението на хората от други райони на България.

Заповядайте на 17.11.2022г. в залата на Индустриален и логистичен парк Бургас, ул. "Крайезерна" №155 от 13:30 часа.

Последвайте ни fb tw

 

 eu invest

 

bookshop cdhr

 

 

solvit

 

youreurope en

 

kids-corner bg

 

teachers bg

 

button epso enits about europe

 

VOT-2014 300X100pix 

 consumer right banner bg1

 

 

EuropeanFlag Проектът „Европа Директно“ Бургас се финансира от Европейския съюз и Бургаска търговско промишлена палата.
Европейският информационен център "Европа Директно - Бургас е организатор на публични събития, снимки от които могат да бъдат публикувани в интернет и в писмени публикации. Мненията, изразени в настоящия сайт са авторски не отразяват задължително официалните становища на Европейските институции.
logo bstpp1