logoekEParlamenteuropedirect-network
   
 

ЕВРОПА ДИРЕКТНО БУРГАС

anketa

b-zlatev-rechПубликация на "Европа директно - Бургас" 2015 г.

 

Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му?

Дейности на Европа Директно Бургас

Младежки дебат на тема „Твоята идея за една обща мисия – Европа“

03.10.22 1На 03.10.2022г. екипа на ЕВРОПА ДИРЕКТНО Бургас проведе младежки дебат със студенти от Университет Проф. д-р Асен Златаров Бургас. Целта на срещата бе да провокира у участниците желанието да изложат своето виждане за бъдещето на Европа. Активното участие на младите хора в решенията и действията на местно и регионално равнище е крайно необходимо за изграждането на по-демократични и проспериращи общества. В кратка презентация бяха представени инициативите и програмите на Европейската година на младежта и възможностите, които се предоставят на младите хора за участие чрез активната гражданска позиция в процеса на вземане на решения, както и с ангажиране в дейности, които допринасят за изграждането на едно по-добро общество.

Прочети още...

„Зелена светлина“ за европейските инвестиции в Югоизточен район за планиране

29.09.22 2 2Ускоряване и растеж на регионалната икономика, запазване и развитие на човешкия капитал, подобряване на образователното равнище, териториално сближаване и интегрирано развитие на градските, селските и крайбрежните райони.
Това са основните приоритети, залегнали в Интегрираната териториална стратегия за развитие на Югоизточен регион за планиране, които ще се финансират по Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027 г. и Националния план за възстановяване и устойчивост.
Стратегическият документ бе приет по време на онлайн заседание на Регионалния съвет за развитие с участието на зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройството Десислава Георгиева и проф. д-р Севдалина Турманова – председател на Общинския съвет на Бургас.
По време на заседанието бяха коментирани конкретни идеи за проекти и ключови инвестиции, важни за региона и подобряване на качеството на живот в него.

Прочети още...

Мерките на ЕС за търговска защита запазват над 460 000 работни места в Европа

28.09.22 1 1Европейската комисия публикува годишния си доклад за дейностите на ЕС за търговска защита за 2021 г. В доклада се заключава, че 462 000 работни места в ЕС са били пряко защитени посредством търговските мерки, предприети от ЕС през 2021 г. в ключови производствени сектори в ЕС, каквито са секторите на алуминия, стоманата, керамиката и екологосъобразните технологии. Това потвърждава ефикасността на мерките на ЕС в защита на производителите от ЕС срещу нелоялните международни търговски практики.
Като противостоят на нелоялния внос на продукти от съществено значение за възобновяемите енергийни източници или цифровите вериги за създаване на стойност, каквито са компонентите за ветрогенераторни кули или оптичните влакна, търговските мерки на ЕС насърчават инвестициите в модерно производство и научноизследователска и развойна дейност — две области от решаващо значение за запазването на доставките, растежа, стабилността на работните места и приходите в тези сектори в Европа. Те също така подкрепят Европейския зелен пакт и Програмата в областта на цифровите технологии за Европа.

Прочети още...

Присъединете се към информационната проява онлайн на тема програмите на ЕС в подкрепа на бизнеса

28.09.22 ed 2 1Сряда, 19 октомври, 9:00—13:15 ч. (8:00—12.15 ч. Брюксел)

Имаме удоволствието да Ви поканим на ДНИ НА ФИНАНСИРАНЕТО ОТ ЕС 2022 г.-БЪЛГАРИЯ, които ще се проведат онлайн на 19 октомври 2022 г., сряда.

За програмния период 2021-2027 г. Европейският съюз стартира нови програми за

финансиране като InvestEU, Европейския съвет по иновациите и Програмата за единния

пазар. Каним за участие финансовите институции, националните насърчителни банки,

структурите и инкубаторите в подкрепа на бизнеса, които желаят да получат информация

от първа ръка за тези инициативи.

Прочети още...

Представяне на Новата европейска иновационна програма

28.09.22 edЕврокомисарят, отговарящ за иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта, Мария Габриел откри форума „Нова европейска иновационна стратегия – възможности и предизвикателства“, организиран от платформата „Български Иновационен Форум“, Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия ( ИАНМСП), с подкрепата на София Тех Парк.
Официални гости на събитието бяха министърът на иновациите и растежа Александър Пулев, министърът на образованието и науката проф. Сашо Пенов и изпълнителният директор на ИАНМСП д-р Бойко Таков. Участва и председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов. Представители на банки, частни фондове, фирми, стартъп компании, агенции за инвестиции, млади предприемачи и много медии присъстваха на събитието.

Прочети още...

Последвайте ни fb tw

 

 eu invest

 

bookshop cdhr

 

 

solvit

 

youreurope en

 

kids-corner bg

 

teachers bg

 

button epso enits about europe

 

VOT-2014 300X100pix 

 consumer right banner bg1

 

 

EuropeanFlag Проектът „Европа Директно“ Бургас се финансира от Европейския съюз и Бургаска търговско промишлена палата.
Европейският информационен център "Европа Директно - Бургас е организатор на публични събития, снимки от които могат да бъдат публикувани в интернет и в писмени публикации. Мненията, изразени в настоящия сайт са авторски не отразяват задължително официалните становища на Европейските институции.
logo bstpp1