logoekEParlamenteuropedirect-network
   
 

ЕВРОПА ДИРЕКТНО БУРГАС

anketa

b-zlatev-rechПубликация на "Европа директно - Бургас" 2015 г.

 

Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му?

Дейности на Европа Директно Бургас

Център Европа Директно Бургас проведе информационен тур в пет общини

tur1В периода 01-12.06.2023г. Европа директно Бургас посети пет общини от областта с цел провеждане на информационни дни за жителите на Бургас, Карнобат , Каблешково, Българово и Айтос с тема „Възможностите за гражданите на ЕС“

Разговорите с гражданите засягаха теми свързани с европейското ни бъдеще, обсъждаха се ползите и опасенията на хората от приемането на страната ни в еврозоната, възможностите за кариерно развитие и обучение в ЕС, екологичните предизвикателства за бизнеса и хората, все по-широкото навлизане на дигиталните услуги в нашия живот и нуждата от цифрови умения на всички нива.

Една от темите вълнуващи гражданите бе реакцията на Европейския съюз към войната в Украйна.

Прочети още...

Умения за моята реализация


2u1Във връзка с „Годината на уменията“ в периода 28-30 Май 2023 г. Европа Директно Бургас проведе обучение на украински граждани, свързано с подобряване и разширяване на техните познания относно възможността за по-успешно интегриране на трудовия пазар. Темите на обучението включваха правна помощ, ключови компетенции за изготвяне на мотивационно писмо, CV и провеждане на интервю за работа, кариерно ориентиране, права и възможности на украинските граждани при регистрация в бюрата по труда и ползване на административни и медицински услуги и други теми, които се оказаха от интерес и полза за тях.

Прочети още...

Гражданите и техния Европейски съюз

09.05.23 1По повод 9-ти май, Деня на Европа, Европейски информационен център Европа директно – Бургас организира и проведе информационно събитие на тема „Гражданите и техния Европейски съюз“. Мероприятието беше осъществено като форум на открито на едно от знаковите места на гр. Бургас – до „Часовника“.

Бяха представени резултатите и последващите действия след Конференцията за бъдещето на Европейския съюз. Естествено място намери и ролята на гражданското общество, както и на възможностите на хората да участват в демократичния процес чрез новото поколение граждански панели Citizen’s Panel за подобряване на политиките на ЕС.

Прочети още...

Предстои информационен тур на ЕВРОПА ДИРЕКТНО Бургас

22.05.23 EDСкъпи приятели, и през настоящата година Европа Директно Бургас предвижда да се срещне с Вас на място във Вашите градове. Ще донесем много настроение, интересни информационни материали и ще сме готови да говорим с Вас по въпроси за ЕВРОПА, които Ви интересуват. Нашето турне е под наслов „Възможностите за гражданите на ЕС“ и ще се проведе в началото на месец Юни в градовете:

• Бургас – 06.06.2023г. от 13,00 часа до Часовника

• Каблешково – 01.06.2023г. от 09,30 часа пред Читалище „Атанас Манчев“

Прочети още...

На "Флората" се проведе регионална изложба на тема „Моите умения са моето бъдеще“

04.05.23 3По повод Европейската година на уменията 2023 г Информационен център Европа директно – Бургас организира и проведе Регионална изложба на тема „Моите умения са моето бъдеще“. Събитието се състоя в емблематичния комплекс „Флора“ в деня на откриването на ежегодното изложение на цветя и украси за дома и офиса. На мероприятието взеха участие ученици от професионалните гимназии: ПГ по Туризъм „Проф. д-р Асен Златаров“, Търговска гимназия Бургас, ПГ по механоелектротехника и електроника Бургас, Търговска гимназия и ПГ по електротехника. Те показаха своите таланти и професионални знания и умения в областта на кулинарията, електрониката, информационните технологии, екологията и др.

Прочети още...

Последвайте ни fb tw

 

 eu invest

 

bookshop cdhr

 

 

solvit

 

youreurope en

 

kids-corner bg

 

teachers bg

 

button epso enits about europe

 

VOT-2014 300X100pix 

 consumer right banner bg1

 

 

EuropeanFlag Проектът „Европа Директно“ Бургас се финансира от Европейския съюз и Бургаска търговско промишлена палата.
Европейският информационен център "Европа Директно - Бургас е организатор на публични събития, снимки от които могат да бъдат публикувани в интернет и в писмени публикации. Мненията, изразени в настоящия сайт са авторски не отразяват задължително официалните становища на Европейските институции.
logo bstpp1