logoekEParlamenteuropedirect-network
   
 

ЕВРОПА ДИРЕКТНО БУРГАС

anketa

b-zlatev-rechПубликация на "Европа директно - Бургас" 2015 г.

 

Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му?

Традиционна среща на ЕВРОПА ДИРЕКТНО БУРГАС с представители на медиите в региона

15.12.22 1На 15. 12. 2022 г. в конферентната зала на центъра се състоя традиционната среща с регионалните медии. Бяха поканени и представители на национални медии в региона.

Основна цел на срещата беше запознаването на медиите с програмата на центъра за 2023 г. и инициирането на дискусия по теми, касаещи отражението на европейските политики върху Бургаски регион.

Екипът на центъра представи комуникационните приоритети на Европейската комисия за 2023 г. и предизвикателствата пред Съюза, които възникват в динамичната геополитическа обстановка.

Бяха представени резултатите от гражданските дебати и от пленарните сесии на CoFE и по какъв начин изводите от Конференцията за бъдещето на Европа намериха отражение във важни документи на Комисията. Обърнато беше внимание и на плана за възстановяване на Европа NextGenerationEU, както и на плана "REPowerEU", чиято основна задача е да направи Европа независима от руските изкопаеми горива преди 2030 година. Интерес сред журналистите предизвика и предстоящата „година на уменията“.

Бяха обсъдени и ползите и прадизвикателствата пред българските граждани и фирми, свързани с предстоящото влизане на България в Еврозоната.

В спонтанна дискусия в неформална обстановка бяха обменени мнения по обсъжданите приоритети и предизвикателства пред Съюза и страните членки и работата по популяризиране на европейските идеи.

15.12.22 2

15.12.22 3

15.12.22 4

https://www.bta.bg/bg/news/economy/377566-tsentar-evropa-direktno-v-burgas-shte-ima-razyasnitelna-kampaniya-predi-vavezh

 

 

Последвайте ни fb tw

 

 eu invest

 

bookshop cdhr

 

 

solvit

 

youreurope en

 

kids-corner bg

 

teachers bg

 

button epso enits about europe

 consumer right banner bg1

 

 

EuropeanFlag Проектът „Европа Директно“ Бургас се финансира от Европейския съюз и Бургаска търговско промишлена палата.
Европейският информационен център "Европа Директно - Бургас е организатор на публични събития, снимки от които могат да бъдат публикувани в интернет и в писмени публикации. Мненията, изразени в настоящия сайт са авторски не отразяват задължително официалните становища на Европейските институции.
logo bstpp1