logoekEParlamenteuropedirect-network
   
 

ЕВРОПА ДИРЕКТНО БУРГАС

anketa

b-zlatev-rechПубликация на "Европа директно - Бургас" 2015 г.

 

Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му?

Гражданите и техния Европейски съюз

09.05.23 1По повод 9-ти май, Деня на Европа, Европейски информационен център Европа директно – Бургас организира и проведе информационно събитие на тема „Гражданите и техния Европейски съюз“. Мероприятието беше осъществено като форум на открито на едно от знаковите места на гр. Бургас – до „Часовника“.

Бяха представени резултатите и последващите действия след Конференцията за бъдещето на Европейския съюз. Естествено място намери и ролята на гражданското общество, както и на възможностите на хората да участват в демократичния процес чрез новото поколение граждански панели Citizen’s Panel за подобряване на политиките на ЕС.

Интересът към събитието беше голям и с въпроси се включиха представители на различни възрастови групи. Направи впечатление и това, че въпросите към екипа бяха доста разнообразни и обхващаха широк спектър от предизвикателствата, пред които е изправен ЕС.

Естествено бяха предоставени на интересуващите се различни информационни материали, даващи яснота за политиките на Съюза.

Наши партньори бяха и колегите от Областния Информационен Център, които се включиха в информационната кампания със сведения за Европейските фондове, оперативните програми и възможностите за финансиране.

Изненада за бургазлии беше проведеният от младежи от Гимназията с преподаване на руски език флашмоб пред сградата на Общината, на който се развя европейското знаме.

За празничното настроение допринесоха и музикантите от духовия оркестър, които изсвириха своите изпълнения в непосредствена близост до събитието.

09.05.23 2

09.05.23 3

09.05.23 4

09.05.23 5

09.05.23 6

09.05.23 7

09.05.23 8

09.05.23 9

Последвайте ни fb tw

 

 eu invest

 

bookshop cdhr

 

 

solvit

 

youreurope en

 

kids-corner bg

 

teachers bg

 

button epso enits about europe

 consumer right banner bg1

 

 

EuropeanFlag Проектът „Европа Директно“ Бургас се финансира от Европейския съюз и Бургаска търговско промишлена палата.
Европейският информационен център "Европа Директно - Бургас е организатор на публични събития, снимки от които могат да бъдат публикувани в интернет и в писмени публикации. Мненията, изразени в настоящия сайт са авторски не отразяват задължително официалните становища на Европейските институции.
logo bstpp1