logoekEParlamenteuropedirect-network
   
 

ЕВРОПА ДИРЕКТНО БУРГАС

anketa

b-zlatev-rechПубликация на "Европа директно - Бургас" 2015 г.

 

Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му?

Новини

Доклад на Европейската сметна палата относно правата върху интелектуалната собственост

09.05.2022Европейската сметна палата (ЕСП) публикува Специален доклад „Права върху интелектуална собственост в ЕС — все още не е постигната пълна защита“. Докладът е изготвен под ръководството на Илдико Гал-Пелц, член на ЕСП.
Правата върху интелектуалната собственост имат съществена роля в една икономика, основана на знанията — те осигуряват необходимите условия, за да могат предприятията и създателите на дизайни да получат дължимото за своите продукти. Тези права също така предоставят гаранции на потребителите относно качеството и безопасността на стоките.

Прочети още...

Европейски избори 2019: Какво прави Европа за мен

eparlament 1Кратки и лесни за четене бележки за това как Европа е подобрила живота на хората.

  • Бърза и лесна навигация по регион, професия и занимания в свободното време.

Първи по рода си уебсайт, който показва положителното влияние на ЕС върху живота на отделните граждани, беше представен днес от председателя на Европейския парламент Антонио Таяни.
Според последното проучване „Евробарометър“, публикувано миналия месец, 68% от анкетираните смятат, че тяхната страна е извлякла ползи от членството си в ЕС. Но опитите да се изброят конкретните ползи от членството в ЕС за гражданите в Европейския съюз са много малко.

Прочети още...

Бюджетът на ЕС: „Съкращенията засягат нашето бъдеще“

budgetПрез идните седмици европейските институции ще водят преговори за бюджета на ЕС за 2019 г. На сайта на Европейския парламент е публикуван разговор  по темата с докладчика на ЕП Даниеле Виоти (С&Д, Италия).
Как бихте описали предложението на Парламента за бюджета за следващата година?
Ние обърнахме внимание на две много важни теми за Европа ‒ едната е младите хора, а другата е имиграцията. Ние положихме усилия за засилване на програмата „Хоризонт“ (за изследвания), за Механизма за свързване на Европа (за инфраструктура), програмата COSME (за малки и средни предприятия) и за Гаранцията за младежта.

Прочети още...

Реформа на правилата за пътно таксуване ще стимулира по-чистия транспорт и ще гарантира справедливост

ecotransportПредложените правила трябва да помогнат за постигането на целите на ЕС за намаляване на емисиите от транспортния сектор и да направят по-справедливи пътните такси. Тези правила ще уреждат таксите, които държавите-членки на ЕС вече налагат или предстои да въведат на пътищата от трансевропейската транспортна мрежа.
Преминавне към принципа "замърсителят плаща"/"потребителят плаща"

Прочети още...

Последвайте ни fb tw

 

 eu invest

 

bookshop cdhr

 

 

solvit

 

youreurope en

 

kids-corner bg

 

teachers bg

 

button epso enits about europe

 

VOT-2014 300X100pix 

 consumer right banner bg1

 

 

EuropeanFlag Проектът „Европа Директно“ Бургас се финансира от Европейския съюз и Бургаска търговско промишлена палата.
Европейският информационен център "Европа Директно - Бургас е организатор на публични събития, снимки от които могат да бъдат публикувани в интернет и в писмени публикации. Мненията, изразени в настоящия сайт са авторски не отразяват задължително официалните становища на Европейските институции.
logo bstpp1