logoekEParlamenteuropedirect-network
   
 

ЕВРОПА ДИРЕКТНО БУРГАС

anketa

b-zlatev-rechПубликация на "Европа директно - Бургас" 2015 г.

 

Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му?

Дебатът за състоянието на ЕС през 2023 г.: как можете да го проследите23 г.: как можете да го проследите В дебата за състоянието на ЕС на 13 септември Парламентът ще прегледа работата на Комисията, за да се увери, че проблемите на хората стоят на преден п

10.09.23 1 2Дебатът за състоянието на ЕС през 2023 г.: как можете да го проследите

В дебата за състоянието на ЕС на 13 септември Парламентът ще прегледа работата на Комисията, за да се увери, че проблемите на хората стоят на преден план.

Дебатът за състоянието на ЕС през 2023 г. 00:47

Членовете на ЕП ще упражнят надзор върху Комисията в рамките на дебата за състоянието на Европейския съюз 

Какво представлява дебатът за състоянието на ЕС

Всеки септември председателят на Европейската комисия застава пред Европейския парламент, за да обсъди с депутатите какво е свършила Комисията през последната година, какво възнамерява да свърши през следващите месеци и каква е визията ѝ за бъдещето. Тази дискусия е известна като дебат за състоянието на ЕС.

По време на дебата депутатите като избрани представители на европейските граждани изразяват мнения и задават въпроси по основните политики на ЕС, които следва да отразяват тревогите на хората в Европа.

Дебатът оказва влияние върху работната програма на Комисията за следващата година.

Защо е важен дебатът за състоянието на ЕС през 2023 г.

Това ще бъде последното подобно обръщение на председателя на Комисията Урсула фон дер Лайен преди европейските избори през юни 2024 г. и края на настоящия мандат.

На фона на динамични геополитически и социално-икономически промени дебатът е добра възможност за оценка на постигнатия напредък по очертаните през 2022 г. приоритети, които остават важни теми за ЕС. Те включват отговора на руското нашествие в Украйна, намаляването на ефекта от климатичните изменения, мерки срещу поскъпването на живота, справянето с енергийната криза и утвърждаването на върховенството на закона.

Какво представлява дебатът за състоянието на Европейския съюз? 

Как можете да гледате дебата за състоянието на ЕС

Дебатът ще бъде излъчван на живо на уебсайта на Европейския парламент в сряда, 13 септември, от 10 часа българско време. Можете да го проследите на който и да е от 24-те официални езика на ЕС − просто изберете от менюто на екрана езика, който предпочитате. Сред възможните алтернативи ще бъде и превод на международния жестомимичен език.

Друга алтернатива е да гледате дебата на нашата страница във Facebook или YouTube или да се включите в дискусията в социални мрежи като TwitterLinkedIn и Instagram. Използвайте хаштага #SOTEU.

Снимки и кадри от дебата ще можете да намерите на мултимедийния център на Парламента.

Повече за дебата за състоянието на ЕС през 2023 г.

РЕФ.: 20230831STO04504

Последвайте ни fb tw

 

 eu invest

 

bookshop cdhr

 

 

solvit

 

youreurope en

 

kids-corner bg

 

teachers bg

 

button epso enits about europe

 

VOT-2014 300X100pix 

 consumer right banner bg1

 

 

EuropeanFlag Проектът „Европа Директно“ Бургас се финансира от Европейския съюз и Бургаска търговско промишлена палата.
Европейският информационен център "Европа Директно - Бургас е организатор на публични събития, снимки от които могат да бъдат публикувани в интернет и в писмени публикации. Мненията, изразени в настоящия сайт са авторски не отразяват задължително официалните становища на Европейските институции.
logo bstpp1