logoekEParlamenteuropedirect-network
   
 

ЕВРОПА ДИРЕКТНО БУРГАС

anketa

b-zlatev-rechПубликация на "Европа директно - Бургас" 2015 г.

 

Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му?

Избори за Европейски парламент през 2024 г.: Прогноза за разпределението на местата

10.06.24 1 1Предварителни резултати (00.17ч. източноевропейско време) 

Прогноза за състава на новия Парламент въз основа на предварителните резултати в 23 държави, приблизителните резултати и данни от проучвания за останалите 4 държави (към 00.17 ч. CEST).

Горната прогноза се основава на 

  • предварителни резултати от 23 държави членки на ЕС: Австрия, Белгия, България, Германия, Гърция, Дания, Естония, Испания, Кипър, Латвия, Литва, Люксембург,Малта, Нидерландия, Португалия, Румъния, Словакия, Словения,Финландия, Хърватия, Чехия, Унгария, Швеция.

  • прогнози и предизборни намеренията за гласуване за останалите четири държави: Ирландия, Италия, Полша, Франция.

Предварителните данни показват приблизителна избирателна активност в целия ЕС от 51%.

Прогнозата се основава на структурата на напускащия Парламент, без да се засяга съставът на новоизбрания Парламент на учредителното му заседание.

Всички национални партии без настояща официална принадлежност и които не са част от „Независими членове“ в настоящия Парламент, се разпределят в категория „Други членове“, независимо от тяхната политическа ориентация.

Прогнозите за местата ще продължат да се актуализират и публикуват на https://results.elections.europa.eu/bg/, където ще намерите и националните резултати, местата по политически групи и държави, разпределението по национални партии и политически групи и избирателната активност. Също така ще можете да сравнявате резултатите, да проверявате мнозинствата или да създавате джаджа.

10.06.24 1 2

Последвайте ни fb tw

 

 eu invest

 

bookshop cdhr

 

 

solvit

 

youreurope en

 

kids-corner bg

 

teachers bg

 

button epso enits about europe

 consumer right banner bg1

 

 

EuropeanFlag Проектът „Европа Директно“ Бургас се финансира от Европейския съюз и Бургаска търговско промишлена палата.
Европейският информационен център "Европа Директно - Бургас е организатор на публични събития, снимки от които могат да бъдат публикувани в интернет и в писмени публикации. Мненията, изразени в настоящия сайт са авторски не отразяват задължително официалните становища на Европейските институции.
logo bstpp1