logoekEParlamenteuropedirect-network
   
 

ЕВРОПА ДИРЕКТНО БУРГАС

anketa

b-zlatev-rechПубликация на "Европа директно - Бургас" 2015 г.

 

Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му?

Техническа подкрепа за държавите членки в изготвянето на национални планове по Пакта за миграцията

21.06Европейската комисия обяви покана за представяне на предложения в рамките на Инструмента за техническа подкрепа (ИТП) в помощ на държавите членки да изготвят своите национални планове за изпълнение на Пакта за миграцията и убежището.

Във вторник ЕК прие общия план за изпълнение на Пакта. Въз основа на него всички държави членки на ЕС трябва да изготвят свои национални планове за изпълнение на Пакта до края на 2024 г. Чрез ИТП Комисията предоставя оперативна, техническа и финансова подкрепа в изработването на националните планове.

ИТП подкрепя държавите членки в извършването на анализ на ситуацията и в определянето на действията, необходими за прилагането на Пакта за миграцията и убежището. Досега ИТП е подкрепил 21 държави членки в усилията им за реформи в управлението на миграцията, убежището и приемането, законната миграция и привличането, интегрирането и включването на таланти.

Органите на държавите членки могат да поискат подкрепа чрез годишни покани за представяне на предложения. Инструментът предоставя достъп до висококачествен и индивидуализиран експертен опит и знания под формата на стратегически и технически съвети, проучвания за оценка на нуждите от реформи, обучение и експертни мисии. 

Допълнителна информация за поканата за предложения е налична на интернет-страницата на ИТП за управление на миграцията.

Източник: Европейска комисия

Последвайте ни fb tw

 

 eu invest

 

bookshop cdhr

 

 

solvit

 

youreurope en

 

kids-corner bg

 

teachers bg

 

button epso enits about europe

 consumer right banner bg1

 

 

EuropeanFlag Проектът „Европа Директно“ Бургас се финансира от Европейския съюз и Бургаска търговско промишлена палата.
Европейският информационен център "Европа Директно - Бургас е организатор на публични събития, снимки от които могат да бъдат публикувани в интернет и в писмени публикации. Мненията, изразени в настоящия сайт са авторски не отразяват задължително официалните становища на Европейските институции.
logo bstpp1