logoekEParlamenteuropedirect-network
   
 

ЕВРОПА ДИРЕКТНО БУРГАС

anketa

b-zlatev-rechПубликация на "Европа директно - Бургас" 2015 г.

 

Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му?

Предложениие за бюджета на ЕС за следващата година

24.06.24 2 2Европейската комисията предлага бюджет на ЕС за 2025 г. в размер на 199,7 милиарда евро. Той ще бъде допълнен от плащания в размер на приблизително 72 милиарда евро по линия на NextGenerationEU. 

Този значителен финансов пакет ще подпомогне ЕС в изпълнението на неговите политически приоритети, като същевременно интегрира промените, договорени в междинния преглед на многогодишната финансова рамка (МФР) през февруари 2024 г. 

53,8 милиарда евро са предвидени за общата селскостопанска политика и 49,2 милиарда евро - за регионалното развитие и сближаване.

Проектобюджетът за 2025 г. насочва средства към областите, в които те могат да доведат до най-голяма промяна, в сътрудничество и в съответствие с нуждите на държавите членки. Проектът за бюджет също така ще осигури подкрепа за сирийските бежанци в Турция и по-широкия регион, южното съседство, включително външното измерение на миграцията, Западните Балкани и стабилна и предвидима подкрепа за Украйна.

Комисарят по въпросите на бюджета и администрацията Йоханес Хан заяви: „Бюджетът на ЕС продължава да предоставя на Европа средствата за справяне с настоящите и бъдещите предизвикателства, по-специално чрез подкрепа за екологичния и цифровия преход и повишаване на цялостната устойчивост на Съюза. Успяхме също така да укрепим позицията си във външен план: междинното преразглеждане на МФР беше от съществено значение, за да може нашият Съюз да реагира на последиците от агресивната война на Русия в Украйна на стабилна основа, да укрепи капацитета ни за реагиране при природни бедствия и да отговори на световната конкуренция по отношение на ключови критични технологии.“

Допълнителна информация е налична в съобщението за медиите и в документа „Въпроси и отговори“.

Източник: Европейска комисия

Последвайте ни fb tw

 

 eu invest

 

bookshop cdhr

 

 

solvit

 

youreurope en

 

kids-corner bg

 

teachers bg

 

button epso enits about europe

 consumer right banner bg1

 

 

EuropeanFlag Проектът „Европа Директно“ Бургас се финансира от Европейския съюз и Бургаска търговско промишлена палата.
Европейският информационен център "Европа Директно - Бургас е организатор на публични събития, снимки от които могат да бъдат публикувани в интернет и в писмени публикации. Мненията, изразени в настоящия сайт са авторски не отразяват задължително официалните становища на Европейските институции.
logo bstpp1