logoekEParlamenteuropedirect-network
   
 

ЕВРОПА ДИРЕКТНО БУРГАС

anketa

b-zlatev-rechПубликация на "Европа директно - Бургас" 2015 г.

 

Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му?

Чуждестранни субсидии: Парламентът гласува мерки за защита на пазара в ЕС

11.11.22 5 1Европейският съюз има отворена икономика, но трябва да се защити от изкривяващия ефект на чуждестранни субсидии 

Все повече компании по света получават публично финансиране, особено във връзка с растящата роля на Китай в глобалната икономика.
Получаването на подкрепа с публични средства дава сериозно предимство спрямо конкурентите, които нямат подобен източник на финансиране, и може да осигури необходимата финансова инжекция за поглъщане на друга компания или да помогне за спечелването на обществена поръчка.
Това на практика води до изкривявания на единния пазар в ЕС в полза на някои фирми. Европейският съюз има правила, ограничаващи държавната помощ от страни в ЕС, но за да има равни условия на пазара, трябва да има регулации и за компании, които получават средства от други страни.


Правила, които ще бъдат гласувани в Европейския парламент на 10 ноември, ще дадат правомощия на Комисията да разследва и да реагира на подобни случаи на получаване на чуждестранни субсидии.
Прочетете повече за инструментите на ЕС за защита от несправедливи търговски практики.

Последвайте ни fb tw

 

 eu invest

 

bookshop cdhr

 

 

solvit

 

youreurope en

 

kids-corner bg

 

teachers bg

 

button epso enits about europe

 

VOT-2014 300X100pix 

 consumer right banner bg1

 

 

EuropeanFlag Проектът „Европа Директно“ Бургас се финансира от Европейския съюз и Бургаска търговско промишлена палата.
Европейският информационен център "Европа Директно - Бургас е организатор на публични събития, снимки от които могат да бъдат публикувани в интернет и в писмени публикации. Мненията, изразени в настоящия сайт са авторски не отразяват задължително официалните становища на Европейските институции.
logo bstpp1