logoekEParlamenteuropedirect-network
   
 

ЕВРОПА ДИРЕКТНО БУРГАС

anketa

b-zlatev-rechПубликация на "Европа директно - Бургас" 2015 г.

 

Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му?

Бургаските студенти и Правата на европейските граждани

studenti1На 11. 10. 2013 г. при голям интерес екипът на Европа Директно – Бургас организира конференция на тема „Правата на гражданите” в университет „Проф.д-р Асен Златаров”. В уводното си обръщение към аудиторията Боряна Желева припомни местоположението и функциите на центъра и призова студентите да се възползват от възможностите, които той предоставя за получаване на информация. Интерес предизвика дискусията върху Хартата на Европейския съюз за основните права,

като на фона на бежанската вълна, довела голям брой бежанци от Сирия в Бургаска област, нов актуален прочит получиха главите ДОСТОЙНСТВО, СВОБОДИ и РАВЕНСТВО. Предвид предстоящото дипломиране и навлизане в цивилния живот студентите задаваха най-много въпроси, свързани с търсенето на работа в ЕС, признаването на професионалните им квалификации, медицинска помощ и продължаване на образованието в ЕС. Както обикновено, на съпътстващ информационен щанд бяха предоставени подходящи печатни издания за участниците.

studenti2

 

studenti3

 

studenti4

 

studenti5

Последвайте ни fb tw

 

 eu invest

 

bookshop cdhr

 

 

solvit

 

youreurope en

 

kids-corner bg

 

teachers bg

 

button epso enits about europe

 

VOT-2014 300X100pix 

 consumer right banner bg1

 

 

EuropeanFlag Проектът „Европа Директно“ Бургас се финансира от Европейския съюз и Бургаска търговско промишлена палата.
Европейският информационен център "Европа Директно - Бургас е организатор на публични събития, снимки от които могат да бъдат публикувани в интернет и в писмени публикации. Мненията, изразени в настоящия сайт са авторски не отразяват задължително официалните становища на Европейските институции.
logo bstpp1