logoekEParlamenteuropedirect-network
   
 

ЕВРОПА ДИРЕКТНО БУРГАС

anketa

b-zlatev-rechПубликация на "Европа директно - Бургас" 2015 г.

 

Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му?

ЕК приема преразгледаната рамка за държавна помощ за научни изследвания, развойна дейност и иновации

26.10.22 4 1Европейската комисия прие преразгледано съобщение относно правилата за държавна помощ за научни изследвания, развойна дейност и иновации („Рамка за НИРДИ от 2022 г.“), в което се определят правилата, съгласно които държавите членки могат да предоставят държавна помощ на предприятията за дейности, свързани с НИРДИ, като същевременно гарантират еднакви условия на конкуренция. Рамката за НИРДИ от 2022 г., която допринася за стратегическите цели на ЕС, свързани с екологичния и цифровия преход, влезе в сила вчера, 19 октомври 2022 г..
Приетата рамка за НИРДИ от 2022 г. е в резултат на оценката на съществуващите правила, започнала през 2019 г. като част от проверката за пригодност на държавната помощ. Комисията също така проведе обширни консултации с всички заинтересовани страни по предложения преработен текст на съобщението.


Преразгледаната рамка за НИРДИ включва редица целенасочени корекции с цел i) опростяване и отразяване на опита, придобит от прилагането на рамката за НИРДИ от 2014 г., ii) отразяване на регулаторните, икономическите и технологичните промени и iii) привеждане на съответните правила в съответствие с настоящите приоритети на политиката на ЕС, като например Европейския зелен пакт и стратегиите в областта на промишлеността и цифровите технологии.
Повече информация ще намерите в документа тук.

Последвайте ни fb tw

 

 eu invest

 

bookshop cdhr

 

 

solvit

 

youreurope en

 

kids-corner bg

 

teachers bg

 

button epso enits about europe

 

VOT-2014 300X100pix 

 consumer right banner bg1

 

 

EuropeanFlag Проектът „Европа Директно“ Бургас се финансира от Европейския съюз и Бургаска търговско промишлена палата.
Европейският информационен център "Европа Директно - Бургас е организатор на публични събития, снимки от които могат да бъдат публикувани в интернет и в писмени публикации. Мненията, изразени в настоящия сайт са авторски не отразяват задължително официалните становища на Европейските институции.
logo bstpp1