logoekEParlamenteuropedirect-network
   
 

ЕВРОПА ДИРЕКТНО БУРГАС

anketa

b-zlatev-rechПубликация на "Европа директно - Бургас" 2015 г.

 

Искате ли да научите повече за Европейския съюз и да участвате в дискусия за бъдещето му?

Проучване на „Евробарометър“: Европейците са сериозно обезпокоени за качеството на въздуха и призовават за по-решителни действия

26.10.22 9 1Според специално проучване „Евробарометър“, европейците са обезпокоени от последиците от замърсяването на въздуха за здравето и околната среда. Повечето от анкетираните също така считат, че промишлеността, публичните органи и работодателите трябва да направят повече за подобряване на качеството на въздуха. Респондентите изразяват ясна подкрепа за международен или европейски подход за подобряване на качеството на въздуха, а голяма част от тези, които са чували за стандартите на ЕС за качество на въздуха, смятат, че те следва да бъдат засилени.


Повечето европейци смятат, че в техните държави различни заболявания, като респираторни заболявания (89 %), астма (88 %) и сърдечносъдови болести, са сериозни проблеми, дължащи се на замърсяването на въздуха. Европейците са обезпокоени и от екологичните проблеми, които замърсяването на въздуха причинява във водните обекти.
Почти половината от респондентите са на мнение, че качеството на въздуха се е влошило през последните десет години (47 %).

Проучването „Евробарометър“ показва, че гражданите не разполагат с информация за проблемите, свързани с качеството на въздуха в тяхната страна.  Повечето европейците продължават да са слабо информирани за съществуващите стандарти на ЕС, тъй като само малка част от анкетираните (27 %) са чували за тях. Същевременно голяма част от респондентите (67 %), които са запознати със стандартите на ЕС за качество на въздуха, заявяват, че те следва да бъдат засилени.
Повече информация ще намерите в документа тук, както и в проучването „Евробарометър“.

Последвайте ни fb tw

 

 eu invest

 

bookshop cdhr

 

 

solvit

 

youreurope en

 

kids-corner bg

 

teachers bg

 

button epso enits about europe

 

VOT-2014 300X100pix 

 consumer right banner bg1

 

 

EuropeanFlag Проектът „Европа Директно“ Бургас се финансира от Европейския съюз и Бургаска търговско промишлена палата.
Европейският информационен център "Европа Директно - Бургас е организатор на публични събития, снимки от които могат да бъдат публикувани в интернет и в писмени публикации. Мненията, изразени в настоящия сайт са авторски не отразяват задължително официалните становища на Европейските институции.
logo bstpp1